Първа официална снимка на принцеса Кейт след операцията ѝ

Почти два месеца след коремната ѝ операция, дворецът Кенсингтън публикува в неделя първата официална снимка на принцеса Кейт в социалните мрежи, като благодари на обществеността за подкрепата, предаде АФП.

Седнала на градински стол и облечена в дънки, пуловер и тъмно яке, снимката показва принцесата на Уелс усмихната, заобиколена от трите си деца - Джордж, Шарлот и Луи, които се смеят.

Снимката е направена от принц Уилям, според придружаващия я надпис.

"Благодаря ви за непрестанните добри пожелания и подкрепа през последните два месеца. Пожелавам на всички много щастлив Ден на майката", който се празнува във Великобритания на 10 март, се казва в краткото послание, подписано с "C" (за Катрин).

В изявление на двореца се казва, че снимката е направена "в Уиндзор по-рано тази седмица".

Последната публична поява на принцесата беше на коледната меса на кралското семейство в Сандрингам.

Семейната снимка е първото официално изображение на Кейт, публикувано от кралското семейство, откакто тя беше приета в болница на 16 януари за коремна операция.

Тогава дворецът Кенсингтън заяви, че принцесата няма да възобнови официалните си дейности преди Великден, и оттогава тя остана почти невидима, което предизвика спекулации и въпроси за здравословното ѝ състояние.

Само едно изображение изтече в американските медии за знаменитости в началото на март: снимка на Кейт, с тъмни слънчеви очила на очите, седнала в кола, управлявана от майка ѝ.

Британската преса, която обожава принцесата на Уелс и двойката, която тя образува с Уилям, не публикува снимката, тъй като дворецът Кенсингтън ги помоли да уважават личното ѝ пространство, докато тя се възстановява.

Но дори мощната таблоидна преса наскоро разкритикува липсата на прозрачност около състоянието на Кейт, по същото време, когато крал Чарлз III публично призна, че има рак. /БГНЕС