Зоран Заев пристигна на мотоциклет на Делфийския форум

Бившият министър-председател на Северна Македония Зоран Заев пристигна с 1600-кубиковия си мотоциклет БМВ на "Делфийския форум" в Гърция, съобщи гръцкото издание „Вориа“.

Заев беше придружен от бившия министър на здравеопазването Венко Филипче, който е голям приятел на бившия премиер.

Заев обясни, че пътуването му е започнало на 22 април от Скопие. Оттам той е пътувал мотоциклета си през областите на Западна Гърция, а след това пътува до Пелопонес и е пристигнал в Делфи, където утре ще говори пред форума.

След Делфи ще продължи пътуването си до Солун, а се очаква да отиде и до Халкидики, където, както е известно, притежава ваканционна къща, която посещава всяко лято.

На въпрос на изданието дали по време на посещенията си в Гърция среща хора, които все още са против Преспанското споразумение, Заев отговори, че срещнал хора, които и сега се противопоставят на споразумението от Преспа, но и че много гърци му казват: "Не харесвам споразумението, но те харесвам, защото си добър човек".

Заев е голям фен на моторите. По време на мандата си той често се появяваше на мотоциклет, заедно с предишните си колеги от правителството, сред които Филипче, Никола Димитров и Люпчо Николовски. /БГНЕС