Фулъм спъна Арсенал след обрат под дъжда на "Крейвън Котидж"

Арсанал завърши годината със загуба. В мач от 20-ия кръг на Висшата лига "артилеристите" отстъпиха с 1:2 от Фулъм като гости. Тимът Микел Артета пропусна да се завърне на върха в класирането. Издънката под дъжда на "Крейвън Котидж" остави тима му на две точки зад лидера Ливърпул, който е и с мач по-малко.

Двубоят започна много добре за Арсенал и гостите поведоха още в петата минута чрез Букайо Сака. Той засече на задна греда остра центриране на Том Кеърни. Фулъм обаче взе предимство в хода на мача и изравни в 29-ата минута, след като Раул Хименес завърши чудесна атака за 1:1. При този резултат завърши и първото полувреме на двубоя.

В 59-ата минута Боби де Кордова-Рийд направи пълен обрат за “котиджърс”. Арсенал така и не успя да окаже сериозен натиск върху съперника и не стигна дори до точка при визитата си на градския съперник.

Фулъм се справи по прекрасен начин в срещата, игра вдъхновено и заслужи победата си. Възпитаниците на Марко Силва се поздравиха със седмата си победа от началото на сезона и изпращат 2023 г. с много ценен успех над топ съперник.

В другия мач от деня Тотнъм записа много ценна победа с 3:1 над Борнемут като домакин.

Папе Сар вкара за 1:0 след само девет минути игра, но малко след това се контузи и напусна игра, което поставя под въпрос участието му на турнира за Купата на Африка с тима на Сенегал. Южнокорейският нападател Хьон-Мин Сон удвои в 72-та след нов пас на Ло Селсо. Бразилският национал Ричарлисон бе точен в 80-та, когато бе намерен от уелсеца Бренън Джонсън, а Алекс Скот фиксира крайния резултат 4 по-късно, благодарение на асистенция от Маркъс Таверние.

Тотнъм е 5-и с 39 точки, само на една зад градския си съперник Арсенал, който загуби по същото време от Фулъм. Борнемут е 12-и с 25 точки. /БГНЕС