Управител на заведение в София: За трети път ни затварят

След по-малко от месец работа, заведенията трябва да я преустановят от днес, предаде репортер на БГНЕС. През следващите десет дни в страната ни ще бъдат в сила редица ограничителни мерки. Сред тях и това, че се преустановяват посещенията в заведенията за хранене и развлечения.

Допускат се доставки или взимане на храна за дома и офиса. На заведенията всъщност беше разрешено да отворят врати за клиенти при стриктно спазване на противоепидемичните правила от 1 март.

„Като отворихме март месец работихме до 23 часа, после стана 22 часа и сега ни затвориха. В рамките на две седмици е това нещо – 23, 22 и спираме да работим“, така описа изминалото време Ростислав Димитров. Той работи като управител в кафе-бар в София. „Днес не отворихме, няма как да отворим, както и при предишните две затваряния в един момент разбираме, че просто се затваря и затваряме, няма какво да направим“, посочи младият мъж.

„От днешна дата заведението отново е затворено за трети път“, пресметна другият управител Антон Кюлавски.

Росица Коцева, която е собственик на ресторант в столицата вече заяви, че няма да затвори днес. „Смятам, че след като са позволили на някои фирми да работят, положението не е чак толкова зле, значи и аз мога да си работя. Ако положението е толкова зле, затворете държавата, както направихте март месец когато можахме да си разсрочим заемите и банката не ми звънеше по 5 пъти на ден“, заяви жената. Тя казала на персонала да не идват. Росица Коцева не знае други нейни колеги собственици на заведения дали са постъпили като нея и обясни, че се е разграничила и от двете асоциации, като подчерта, че тя решава за себе си сама. „Цяла година си играем на Господ - един ще работи, друг няма да работи, затваряме парковете, но се блъскаме в големите вериги дори не от първа необходимост. За мен това е глупост и ние търпяхме, търпяхме, само че и парите, и търпението ни свърши, без помощ и без абсолютно нищо. Помощи, базирани на данъци, които ние сме плащали, защото половината държава смята, че ние трябва да се преквалифицираме. Нека да ви дам един пример какво е моето чувство: Строите къща цял живот, един ден някой идва и ви казва, че трябва със семейството да се изнесете на секундата и да започнете да просите, докато на съседа му дават пари да си построи трети етаж. Вие ще си тръгнете ли?“, мотивира се жената. /БГНЕС