Везенков продължава да гледа отстрани, Сакраменто разби Шарлът

За пореден път в последните седмици Александър Везенков не получи шанс за изява при победата на Сакраменто Кингс над Шарлът Хорнетс със 123:98 като гост. Така за пети път в последните шест двубоя на Кингс българският баскетболист не записва нито минута игра, въпреки че тази нощ всички други 14 играчи в ротацията на треньора Майк Браун влязоха в действие.

В Северна Каролина след равностойна първа част Сакраменто започна да трупа преднина, която в края на двубоя вече бе 25 точки. Центърът Домантас Сабонис изигра пореден силен мач за Кингс и записа 24 точки, 10 борби и 7 асистенции, Де'Арън Фокс вкара 19 точки, а Малик Монк се включи с 20 точки от пейката. Най-резултатен за победителите бе Кийгън Мъри с 25 точки. За Хорнетс най-резултатен бе Майлс Бриджис с 24 точки, но тимът реализира едва 40.2 процента от стрелбите си и взе 17 борби по-малко от съперника.

След втория си пореден успех Сакраменто заема пето място в Западната конференция с 23 победи и 14 загуби. Шарлът е на 13-та позиция на Изток с баланс 8-27.

За Кингс предстои гостуване на Филаделфия Севънтисиксърс в събота от 2:30 часа българско време. /БГНЕС