Бивш нападател на Лудогорец ще заиграе в Брентфорд от лятото

Брентфорд обяви трансфера на бившия нападател на Лудогорец Игор Тиаго, който ще акостира при „пчеличките“ от белгийския Брюж. Тиаго, който има 26 гола в 40 мача този сезон, ще се присъедини към тима на Томас Франк през юли с договор за срок от пет години и половина.

„Много съм доволен, че бяхме проактивни като клуб. Подписахме с ключов играч на ключова позиция. Тиаго е много вълнуващ нападател, който пасва на ролята в нашия тим. Той е много работлив, отличен пресиращ играч. Притежава и страхотна физика, справя се добре в наказателното поле и е комбинативен. Той прогресира добре в белгийската лига, така че има голям потенциал и го очакваме с нетърпение в червено-бяла фланелка“, каза мениджърът на Брентфорд Франк в свое изявление.

Привличането на Тиаго със сигурност ще засили спекулациите относно бъдещето на талисмана на „пчеличките“ Айвън Тоуни, който е спряган с редица английски грандове, сред които Арсенал и Челси.

22-годишният Тиаго премина в Лудогорец от бразилския Крузейро преди две години, като помогна на разградчани да спечелят 12-та поредна шампионска титла на страната с ключови попадения в края на сезона. 15-те му гола в 32 мача в Първа лига за „зелените“ доведоха до трансфер в Брюж миналото лято. За белгийците той реализира 16 пъти в 24 срещи за първенство, като отбеляза и шест гола в осем мача в Лигата на конференциите.

Нападателят преминава в Брентфорд за сумата от 33 млн. евро, с което ще се превърне в най-скъпия входящ трансфер в историята на клуба, задминавайки този на Нейтън Колинс от Уулвърхемтън (26.85 млн. евро). От сделката между „пчеличките“ и Брюж ще спечели и Лудогорец, който държи 12.5% от правата на футболиста. След трансфера във Висшата лига, българският клуб ще бъде на печалба от 10 705 000 евро от Тиаго. /БГНЕС