Треньорът на Дея хвърли оставка: Играчите не ме уважават

Треньорът на волейболния Дея спорт Бургас - Франческо Кадеду обяви, че напуска тима. Като причина италианецът посочи липса на уважение от страна на играчите в тима.

Дея е убедителен лидер в първенството с 12 победи и само една загуба в първите 13 мача. Преди броени дни тимът завоюва и първия си трофей - Купата на България.

"Не искам да говоря за мача. Това беше моят последен мач с Дея поради липсата на уважение от страна на отбора към мен. Благодаря за всичко и сбогом", заяви Кадеду след победата с 3:1 над Берое в 13-ия кръг на мъжкото първенство.

Изявлението на старши треньора на Дея спорт изненада дори клубния президент Александър Маджуров, който заяви, че тепърва ще проведе разговори с Кадеду.

"Не мога да кажа какво се случва, и аз съм изненадан. И на мен ми заяви, че това му е последният мач, но защо, как и по каква причина, ще стане ясно, като мине емоцията. Ще седнем и ще поговорим, за да разберем причината, все пак всеки по време и след такъв мач (когато нещата не се получават по най-добрия начин), има натрупана изнервеност и емоция. Ще изпием по едно кафе и ще се разберем, ако Кеки (б.р. Франческо Кадеду) е взел твърдо решение. Нямам кой знае какви възможности да му въздействам. Мисля, че и той, и останалите, като отмине емоцията, ще бъдем малко по-разумни - да обмислим. По време на мача може би се създаде грешно впечатление, че двубоят ще е лек, но после нещата малко се пообъркаха. Там започна да се трупа едно напрежение, което не мисля, че е някаква голяма драма. Положителното от ситуацията е, че дори и да играем лошо, печелим", сподели Маджуров.

Босът на бургазлии допълни още, че в клуба се работи по създаването на условия за трайни и дългосрочни успехи, а Франческо Кадеду е бил много важна част от този проект.

"До момента не е имало изгледи за напускане и подобни неща. По-рано преди мача дори говорихме за проекта Дея, тъй като това, че спечелихме Купата е само една стъпка към целта, която сме си поставили. Да създадем условия, така че отборът да стане продукт, както е в целия цивилизован свят, за да бъде трайно и дългосрочно това, а не един фойерверк с една Купа", категоричен е президентът на Дея. /БГНЕС